View Single Post
Eski 28-07-2012, 01:40   #23
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teksavasci Mesajı Göster
merhabalar
bunun iki yolu var;
taşımalı bir sistem, 100A Akü ve şarjlı inverter , 100A deep cycle akü ile günde 6 saat 4 adet tasarruflu ile 3 saat tv ve uydunuzu 3 gün calıştırabilirsiniz. akününüz bosaldıgı zaman elektrik olan bir yerde 10saat şarj a takarak kullanabilirsiniz.
maliyeti:600tl

güneş enerjili sistem;güneş panelleri, akü grubu, invertör bir sistemin maliyeti 1800tl nakliye montaj dahil.


Sayın teksavasci, böyle bir başlık açtığınız için öncelikle teşekkür ederim.

Uzun süredir bir güneş paneli düşünmekteydim hatta bir arkadaşım da istiyor fakat maliyetler hakkında daha doğrusu harcayacağımız enerjinin hesabını yapamıyor nasıl bir şeye ihtiyacımız olduğunu da bilemiyorduk, elektirik vat volt işlerinden hiç anlamam, Yazılan mesajların hepsini okudum yazdığınız mesajlar da anlaşılır, ben hiç anlamayan biri olarak bir şeyler anlamışsam herkes anlamıştır sanırım.

Yukarıda alıntı yaptığım mesajınızdaki güneş panelli sistem bana yeterli hatta fazla gibi düşünüyorum, ben bahçede ışık ihtiyacını arabamın aküsünden sağlıyorum ışığa çok ihtiyacım yok, güneş panelini istememin sebebi bahçede bir ip kamera ve bir tv çalıştırabilmek, bu ip kamera ne enerji harcar bilmiyorum, bu kamerayı ve tv yi çalıştırabilecek sistem kaç vatlık ya da voltluk olması gerekir bilmiyorum, ikisi aynı anda çalışmayabilir, yani ben oradayken kamera çalışmaz tv çalışır, tv durur kamera çalışır olsa da olur. Bana maliyeti ne olur.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön