View Single Post
Eski 25-07-2012, 06:55   #243
Mete Tiren
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hipotalamus Mesajı Göster
Arkadaşlar saksı bitkilerim için toprak arayışı içindeyim. Bu toprak seçme işini deneme yanılma yoluyla yapa yapa bitkiler rezil oldular. Siz hangi markaları tercih ediyorsunuz? Hangisinden memnun kaldınız?
Teşekkürler.
Sn hipotalamus sanırım torf perlit cocopeet gibi materyallerden bahsediyorsunuz. Önemli olan bunların ne marka olduğu değildir sadece kullanılmış olmasınlar ve bünyelerinde tuz ve ağır metaller bulundurmasınlar. Sanırım hiç kullanılmamış materyallerde de bu olmaz.

Önemli olan bundan sonrasıdır içerik zenginleştirmede. Bu saydığımız malzemelerin hiç biri besin ihtiva etmez. Siz direk aldığınız gibi bunların içine dikerseniz sonuç hüsran olur. Ben en son sarmaşıklarımda kullandığım karışımı şu şekilde hazırlamıştım:

250 litre torf + 1 torba Hepyeşil kompost + Yarım kg solucan gübresi + bir avuç dolusu (iki elin birleşimi) NPK 14 14 14 + iz element + az miktardada yarasa gübresi harika bir malzeme oldu.

Bitkilere daha iyi bir yaşam sunmak istiyorsanız daha doğrusu yaşamalarını istiyorsanız aldığınız materyallere ek besinler ilave etmeniz lazım. Mete ben bunları nereden bulacağım diyorsanız NPK 15 15 15 iz elementli olanından biraz alsanız açıkta satıyorlar sonrada bilindik üzerinde değeleri yazan bir kompost firmasının kompostunu alsanız sizin işinizi sanırım görecektir. Saygılar

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön